Mer om Rasism!

Alla vet om manifestationen mot rasism i Stockholmsförorten Kärrtorp som hölls några dagar före jul. Detta var enligt mig oerhört bra gjort och viktigt. Det är viktigt att stå upp emot rasism. Det är viktigt att visa ett det inte är okey! Det är viktigt att vi visar ansvar, att vi visar att det är noll tolerans mot rasism. Vi måste stå upp för att visa, vi måste uttrycka oss om att rasism inte får finnas, att tiga är som acceptera!

Nyheterna säger att det var ett par hundra personer som attackerades, bland annat barnfamiljer, av den nazistiska Svenska motståndsrörelsen. Men Kärrtorp visade tydligt att det inte var okey. Många demonstranter och flera barnfamiljer flydde våldsamheterna i panik. I attacken skadades flera personer. Tre personer häktades i onsdags för attacken. Totalt misstänks 28 personer för deltagande i attacken.

Polisen har fått hård kritik för att de hade för lite folk på plats för en vecka sedan. Söndagens manifestation övervakades av ett hundratal poliser och vid 14-tiden hade allt ännu gått lugnt till. Med i söndagens manifestation var också politiker från samtliga partier, förutom från Sverigedemokraterna. Vad säger det om Sverige demokraterna?

Vi kan ärligt se att rasismen är lika utbredd idag som på 80-talet. Främlingsfientliga partier växer sig starkare och lägger stora resurser på att uppfattas som rumsrena. Dessutom har våldet etablerat sig som en ständigt närvarande del av många ungdomars vardag, vare sig det är festkväll eller fotbollsmatch. Fortfarande diskrimineras människor på grund av sin etnicitet, sexualitet eller sitt kön. Det är något som jag aldrig kommer att acceptera. Vi måste kämpa mot ett mål i detta samhälle, ett mål med ett samhälle där alla får plats att växa, och där ingen får sin frihet inskränkt av diskriminering eller rädsla för våld och övergrepp. 

 

Tess:

Lite gladare nyheter: Idag är det NutellaDagen :P Gillar Du Nutella ?

mary:

sv: tack :D

Kommentera inlägget här: