Sluta försöka göra barn könsneutrala!

Läste en jätte intressant debatt i aftonbladet om känsrollerna i samhället. Finner sånt intressant. 
En psykolog går modigt ut och pratar om att vi måste behandla pojkar och flickor olika, för att ge dem samma chans i livet. Vi ska sluta försöka göra barn könsneutrala. 
han påpekar saker om hur vi faktiskt är olika i hjärnan och att allt inte handlar om uppfostran.
 
Jag blir glad över att någon vågar gå ut i media och prata om sådant som inte många vågar pratar om. Tycker personligen inte om att vi ska kalla barn för "hen". Låt killarna leka med bilar och låt tjejerna leka med dockorna!
Min dotter älskar sina prinsess klänningar. Och jag skulle aldrig sätta på min son en klänning, så är det bara!
 
Alla som lever eller har levt i ett sambo förhållande vet att killar och tjejer är helt olika. Vi tänker olika, reagerar olika och fungerar helt olika! Tänk om din kille skulle behandla dig precis som han behandlade sina kill polare? Jag vill i alla fall ha annat och mera av min man! 
 
Nej till att göra barn könsneutrala! 
 
För er som är intresserade av debatten, klicka på länken: http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/jamstalldhet/article16139583.ab
 
 
 
Ali Johansson:

Jag gillar dina inlägg starkt!

Jag var på debatt för några dagar sedan om att vi blir påtvingade att ta våra könsroller av samhället och framförallt av våra föräldrar. Att pojkar blir tvingade till att leka med sina bilar och actionfigurer och flickor blir påtvingade att leka med sin barbie.

Jag har tre systrar idag och under min uppväxt så hade jag alltid två av mina systrar med mig. Då vi alla var jämngamla så lekte vi dessutom konstant. Då mina systrar önskade sig barnvagnar och barbiedockor så ville även jag ha en barnvagn och barbiedocka så att vi alla tillsammans kunde leka samma lek. Jag fick min rosa barnvagn och min barbiedocka. Så fort de slutade leka med sina dockor så plockade jag fram mina bilar och actionfigurer och så fort de plockade fram sina barbies så kom min barbie fram. Mitt val av att leka med barbiedockor och barnvagnar hade endast at göra med att jag ville vara med i mina systrars lek. Mitt intresseområde var bilar och andra "pojkleksaker" men det var roligare att leka med någon annan än ensam så jag valde att leka med min barbie med mina systrar.

Om jag hade haft en bror och endast en syster så är jag helt övertygad om att min syster då hade lekt med bilar och dinosaurier med mig och min bror men hennes intresse hade varit att leka med sin barbie.

Jag har med andra ord blivit uppväxt precis som en flicka då jag under hela min barndom nästan enbart umgåts med mina systrar. Trots detta så ville jag mycket hellre leka med mina bilar, dinosaurier och actionfigurer än med en barbiedocka.

Rent generellt så är pojkar och flickor, män och kvinnor väldigt olika varandra oavsett uppväxt. Det går inte att uppfostra en pojke till en flicka då pojkens intresseområden kommer tvinga honom ur flickbeteendet.


Svar: Tack för ditt svar!
Kul att läsa att andra är intresserade också!
Kram
B t r c

Kommentera inlägget här: