Bostadsbubblan!

Alla vi vet att bostadspriserna idag är jätte höga, speciellt i stor städerna. Många mäklare spår även att priserna kommer att fortsätta stiga. Vad kommer detta betyda för oss? Kommer vi ha råd att köpa nya bostadsrätter och kommer vi skuldsätta oss för mycket? Många som idag äger bostäder och planerar att flytta är väll förmodligen ganska positiva till de höga stigande priserna. Men det finns faktiskt många som även är väldigt negativa till att priserna fortsätter att öka. DN gjorde bland annat en undersökning om detta i november förra året. Dom skriver även att VD´n på Fastighetsbyrån ser bostadsbristen på tillväxtorter som en avgörande faktor för priserna på längre sikt och han har väldigt svårt för att se att priserna kommer att gå ner.

Vi ser även att bostadsmarknaden i storstäder börjar närma sig överhettning. Det är lite konstigt att trots lågkonjunktur och stigande arbetslöshet så fortsätter ändå bostadspriserna att öka. Efterfrågan på villor och bostadsrätter var betydligt högre år 2013 än vad man trodde. Hur ska vi kunna öka utbudet på bostäder utan att öka priserna? Kan regeringen göra något åt detta?

Vi har även ett så kallat globalt husprisindex som har stigit till den absolut högsta nivån nu sedan finanskrisen 2008. Vissa tror att bostadsmarknaden återhämtar sig men vi kan dock se att fastigheter i många länder fortfarande är övervärderade. DN skriver även  att snitt priserna i Stockholm är ca 56000 kr / Kvm. Vad säger allt detta?

 

 
AW - Fotograf :

Åh tack du :) Ja de är jag som tagit bilderna :)

Svar: jätte fina vinklar som sagt :)
B t r c

Mikxki:

Det är helt galet! Kommer man någonsin ha råd att flytta hemifrån?

FlizanLizan:

sv: tack så mkt :D
allt bra med dig? :)

Meja:

Du kommer säkert hitta en bostad. Jag tror på dig :)

Svar: Tack :) Jag har redan köpt ett hus förra året :) men är ändå orolig för alla andra som letar, speciellt i storstäderna :)
B t r c

Kommentera inlägget här: