Funderar du på att starta eget företag? Här är fem viktiga frågor att ställa dig!

Första frågan: Är det verkligen det här du vill göra? Företag som startas av människor som känner att de inte har något annat val blir ofta kortvarande på företagsmarknaden. Du behöver ha passion för det du ska göra och du behöver orka jobba hårt. Det är inte en dans på rosor att starta företag, i alla fall inte första året.

Andra frågan: Kan du se dig själv driva företaget om fem år? Det är mycket viktigt att ha ett längre perspektiv när man startar ett företag, eftersom att det kan nästan upp till tre år innan företaget går med vinst.

Tredje frågan: Var befinner jag mig i livet? När du är 20 år gammal är det ofta bara att tuta och köra, men när du är 35 har du kanske hus och barn och är beroende av en bra och stabil inkomst.

Fjärde frågan: Har jag en buffert? Det kan vara bra att ha pengar sparade eftersom det kan ta ett tag innan du kan ta ut lön ur företaget. Företag är ofta inte lönsamma i början.

Femte frågan: Är jag bra på att knyta kontakter? Kontakter är otroligt viktiga för att skapa ett effektivt affärsnätverk, och än mer i dag än tidigare.

 

Trots att det är svårt att driva företag så säger många att man inte behöver vara en stor entreprenör för att lyckas som företagare. Idérik, ansvarskännande, bra på att skapa kontakter, drivkraftig, ekonomisk, stresstålig, kreativ, lyhörd och modig. Alla dessa är typiska företagaregenskaper. Inom större företag finns de för det mesta utspridda på flera medarbetare, men som egen måste du dra lasset själv. Och om du funderar på att starta företag är det just till dig själv du ska gå. Du kan aldrig förutse exakt hur bra din affärsidé är, men till och med en dålig affärsidé kan fungera om personen bakom har rätt drivkraft.

 

Mikxki:

Riktigt br tips :)

Svar: Tack :)
B t r c

MADDISENJ.SE:

Väldigt bra tips och viktigt att man verkligen tänker igenom det innan man tar steget ut

Svar: Tack :)
Ja man ska ha kraft att driva företaget också
B t r c

MATILDA:

bra saker att tänka på!

Svar: tack :)ja de tycker jag verkligen. man måste veta att man klarar av att driva ett företag :)
B t r c

Kommentera inlägget här: