Feminism!

Jag känner att jag bara måste få diskutera det här om Isabella Löwengrip (Blondinbella) och det som hon sa om feminism. Jag är ett litet ”fan” av Isabella. Tycker att hon är en förebild för unga tjejer och ett tecken på att hårt arbete lönar sig! Jag älskar ambitiösa människor!

Blondinbella skrev i sin blogg den 11 februari:

Jag är inte feminist, utan tycker att feminister är ett gäng kränkta vita medelklass-kvinnor sittandes med rödvin runt ett bord och hittar på frågor att strida för. ”Hörni vad sägs om fler kvinnor i styrelser? ”Inte för att jag känner så många som vill sitta i en styrelse men ändå”. ”Hörni, det där med att få vara topless inne på badhus, är inte det en kul grej att strida om? Vad säger ni har ni tid nästa vecka? (klunk)” ”Absolut, inte för att jag vill vara topless men det är nog bra ändå”.

Efter det inlägget i hennes blogg var det två unga tjejer som gick ut i SVT debatt och skrev att ”Isabella har feminismen att tacka”. För er som vill läsa reaktion från tjejerna:

http://debatt.svt.se/2014/02/12/du-borde-tacka-feminismen-isabella-lowengrip/

Enligt min mening så är dessa tjejer lite ute och cyklar. Varför skulle hon tacka feminismen? Tycker att det tjejerna skrev i SVT är en förvirrad debattartikel. Isabella är ett bevis på vad man som driftig person kan åstadkomma på egen hand, oavsett kön. Om Isabella hade varit feminist hade hon drivit någon dålig genusblogg och varit fattig. Jag tycker att tjejerna överdriver feminismen betydelse. Kvinnor hade nog idag fått uttrycka sig ändå, utan den. Vilka rättigheter är det feministerna har gett Isabella som gjort att hon kunnat öppna en blogg? bryta sig loss från patriarkatet? vara sin egen person? fanns inte individen innan feministerna skapade dem?

Hur länge ska feminismen leva på, det var för nästan 100 år sedan. Vi lever på 2000-talet och måste utgå ifrån hur livet är nu. Tänk om varje diskussion skulle inledas med "utan liberalismen hade du inte ens kunnat säga det där, och utan kapitalismen hade du varit tvungen att jobba hela dagen på åkern".

Rösträttsrörelsen var en liberal rörelse som kämpade för allas rösträtt - både mäns och kvinnors. Feminismen kämpade enbart för kvinnors rösträtt. Nej, det är inte feminismens förtjänst att kvinnor har rösträtt! Tidigare feminism ställer förmodligen de flesta kvinnor och män upp på. Den kampen drevs av liberaler och socialister för länge sen och har rätt lite med nya vågens vänsterfeminism att göra. Förändringarna berodde dessutom lika mycket på den ekonomiska utvecklingen som på i efterhand mytologiserade feministikoners kamp. Dagens extremvänsterfeminism är få intresserade av.  

Jag skäms över dagens feminister och deras framfart. Jag som kvinna skäms över mina medsystrars avundsjuka, elakheter, maktbegär, översitteri osv. Denna debatt artikel som tjejerna skrev är ett flagrant exempel på hur feministerna inte klarar av att stå på egna ben utan försöker rida på andra. Det är därför de skriker om kvotering hela tiden.

"Isabella, dina företag har du kunnat starta och driva tack vare feminismen."

Nej! Sina företag har hon kunnat starta och driva tack vare att hon är hon - en kvinna med kraft, inre styrka, mod och entreprenörskap. Hon hade nått precis lika långt utan feminismen!

 

 

Amanda [SPONTAN]:

Intressant att höra din åsikt :)

Kommentera inlägget här: