STOP RASISM!

Vad kan vi göra åt rasism?

Medan vi på sociala medier diskuterar huruvida pepparkaksgubben i lucia tåget och glassen Nogger Black är rasistisk så pratar serberna på torget om att hur de vill ha ihjäl alla albaner och araberna om hur rätt egentligen Hitler hade angående judarna. Vart är Sverige på väg? Vi måste prata mera om vad rasism är, på riktigt! Prata mera med barnen. Förlåt men min egen dotter har ett år varit pepparkaksgubbe i deras lucia tåg på dagis, och vi bor ihop med en Syd amerikan. Pepparkakor är inte rasistiska. Vi har helt tappat greppet och pratar om fel saker.

Att begränsa invandringen som också är en politisk omdiskuterad fråga är ingen lösning på rasism problemet (kanske andra politiska frågor, men inte rasism!) Jag anser att rasism är ett uttryck för rädsla. Kanske ett tryggare Sverige skulle ge mindre rasism. Damon Rasti gick i september ut i SvD och pratade om rasism. Han pratade om att det även finns rasism ifrån invandrare emot andra invandrare. Detta är också viktigt att prata om.

Något vi borde satsa på är dom unga! Se till att barnen inte faller in i rasism, intolerans, utanförskap och hat. Satsa på skolorna och utbildning. Tolerera inte någon form av mobbning på skolan!

 

 

Joe:

Vilken jätte fin blogg du har. Och härligt att se bloggar som har ett budskap. Ngt vi kan ta till oss och lära oss av. :) Keep up your good work!!

Svar: Tack så jätte mycket :) det glädjen mig! Kram
B t r c

Milina:

Bra inlägg!¨
Var gärna med och tävla om att bli Veckans blogg!

Alina:

Håller med!

LORISSA LOVEBOMB:

sv: Tack ska du ha :)

Liborius:

Bra inlägg!

Svar: Tack! :)
B t r c

SARA:

Åh, vilket jättebra skrivet inlägg! Tummen upp! :D

Svar: Tack så mycket :)
B t r c

Madeleine:

ja att prata om pepparkaksgubbar känns som att fokusera på helt fel saker

Kommentera inlägget här: