Min förebild!

Måste få skriva lite om en av mina favorit förebilder. Hon heter Anna Carolina Neurath och är en svensk ekonomijournalist på Svenska Dagbladet. 

Carolina har tidigare arbetat som reporter på Dagens Industri och som redaktör på Placera.nu. Hon och SvD-kollegan Jacob Bursell tilldelades journalistikpriset Guldspaden för år 2010 i klassen för större dagstidningar, för deras granskning av den svenska revisionsbranschen.

Hon är även författare till boken Den stora bankhärvan: Finansparet Hagströmer och Qvibergs uppgång och fall; +HQ om HQ Banks fall som utkom i augusti 2011. Boken skildrar på ett initierat sätt HQ bank och dess företagskultur. Personporträtten och särskilt av Mats Qviberg är sakliga och ändå personligt hållna. Boken visar dessutom på att banken ända sedan 2005 dragits med betydande problem. Den förra VD:n Patrik Enblad hotade att stämma Neurath för boken, men har inte gjort verklighet av detta hot. För denna bok nominerades hon till Guldspaden, även 2011.

Hon tilldelades Stora Journalistpriset 2012 för sitt arbete med Räntekartan. Carolina har läst journalistik vid JMK på Stockholms universitet, samt Poppius Journalistskola. 2011 utsågs hon till en av Sveriges Supertalanger av tidningen Veckans Affärer, till en av årets uppstickare av karriärbolaget Shortcut och till en av Årets kvinnor av tidningen Expressen.

Carolina Neurath utsågs år 2012 till Sveriges bästa ekonomijournalist enligt PR-byrån Hallvarsson & Halvarssons årliga undersökning på finansmarknaden. 

Hon är grym! Läs hennes arbeten!

 
Kommentera inlägget här: